Nikon D500 ovládl DPReview Awards 2016!

Prestižní web, věnující se primárně fotografické technice – DPReview.com –, vyhlásil 26. prosince ocenění DPReview Awards 2016. Odborníci z redakce DPReview posuzovali produkty v 11 kategoriích, mezi kterými nechyběly ani mobilní telefony nebo drony. Nás ale samozřejmě zajímají čistě fotografické kategorie.

Nikon byl letos na shortlistu tří z nich – Best prime lens (Nejlepší monofokální objektiv), Best entry-level ILC (Nejlepší „začátečnický“ fotoaparát s výměnnými objektivy) a Best high-end ILC (Nejlepší špičkový fotoaparát s výměnnými objektivy).

Dvakrát se Nikon umístil jako runner-up čili „skoro první“ (byť jde samozřejmě o druhé místo). Trochu mě mrzí druhá příčka skvělé nové „stopětky“, objektivu AF-S Nikkor 105 mm F1,4E ED, který ve finiši kategorie Best prime lens porazila Sigma 85 mm F1,4 DG HSM Art. Trochu smůlu měl také Nikon D3400, coby „skoro první“ v kategorii Best entry-level ILC, kde jej předběhl Fujifilm X-A3.

Odveta následuje

Ale nemusíme vůbec věšet hlavu! Čest Nikonu totiž zachránil Nikon D500. Ten za sebou nechal všechny soupeře v kategorii nejvyspělejších fotoaparátů s výměnnými objektivy. A že konkurence byla silná – například Canon EOS 5D Mark IV lze s jeho fullframovým snímačem zařadit klidně o třídu výš…

Nicméně to není všechno. Redaktoři DPReview po vyhlášení dílčích kategorií vybrali ještě čtveřici vítězů z nichž vyhodnotili Product of the year 2016 – Produkt roku 2016. Kdo byl na shortlistu? Nikon D500, Olympus OM-D E-M1 II, Sigma 85mm F1.4 Art a Sony Cyber-shot RX100 V. A kdo zvítězil? Nikon D500! Gratulujeme!

DPReview Awards 2016 – Product of the year – Nikon D500


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *