Kvalita potvrzena – iF Design Award 2021 pro Nikon

S nejrůznějšími oceněními pro Nikon se v poslední době nějak roztrhl pytel. Minulý týden jsem avizoval tři ocenění TIPA, před tím, na konci dubna, pak ceny za design Red Dot Award 2021. Nyní zde máme opět designérské klání, tentokrát ocenění, které už od roku 1953 uděluje mezinárodní organizace International Forum Design, sídlící v německém Hanoveru – ocenění iF Design Award.

Jak se ale zdá, obě německé designérské asociace od sebe tak trochu opisovaly – shodly se totiž na třech, vlastně čtyřech produktech :-) Dobře, tak vážně – jak Red Dot, tak iF Design Award se sice skutečně shodly na několika produktech Nikonu, neznamená to však, že by snad hoši od sebe opisovali, nýbrž, že ony výrobky jsou skutečně designově – a my víme, že nejen z tohoto pohledu – povedené. Je to zkrátka potvrzení kvality z více stran. A to nás těší!

iF Design Award

Zetka jedou, D6 stálicí

O jakou trojici produktů s logem Nikonu se jedná? Předně je to Mirrorless camera system, složený z Nikonu Z 6II, Z 7II a vertikálního gripu MB-N11. Co k tomu dodat? Druhá generace fullframových Zetek sbírá jedno ocenění za druhým naprosto oprávněně. Už první řada bez římské dvojky v označení byla skvělá – a to se jednalo o fullframovou prvotinu Nikonu – takže není divu, že dvojka válcuje konkurenci kudy chodí. 

iF Design Award 2021 – Nikon Z 6II a Nikon Z ZII s vertikálním gripem MB-N11
iF Design Award 2021 – Nikon Z 6II a Nikon Z ZII s vertikálním gripem MB-N11

„Jednociferné“ profesionální Nikony D3, D4… D6 vždycky představovaly designově nádherné fotoaparáty, jejichž estetika se také dokonale snoubila s funkčností, potažmo pak ergonomií. Není tedy divu, že se Red Dot s iF Designem shodli ve svých oceněních také na posledním modelu profesionální DSLR – Nikonu D6. Nosit bych ho kvůli rozměrům a hmotnosti nechtěl, ovšem dívá se na něj skvěle. A fotí? Jakbysmet svěle!

No a konečně třetí, vlastně čtvrtý produkt (Zetka jsou dvě), na kterém se obě asociace shodly, sice nepatří do fotografické kategorie, nicméně je to optika od Nikonu – výukový mikroskop Nikon Eclipse Ei.

iF Design Award 2021 – Nikon D6
iF Design Award 2021 – Nikon D6
iF Design Award 2021 – mikroskop Nikon Eclipse Ei
iF Design Award 2021 – mikroskop Nikon Eclipse Ei

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *