Fotosoutěž #PicWorth1000Words je u konce. Kdo z vás vyhrál Nikon 1 J5?

Na začátku loňského prosince vyhlásila společnost Nikon fotosoutěž #PicWorth1000Words čili „Jeden obrázek vydá za tisíc slov“. Ale to jistě víte, psali jsme o tom zde. Takže jen ve zkratce malé opáčko: Soutěžící měli za úkol prostřednictvím 1–4 fotografií ztvárnit libovolnou pohádku podobně kreativně, jako to před nimi učinili například zahraniční fotografové Sandro Giordano, Cristina de Middel či Dan Bannino nebo „místní“ ambasadoři Nikonu Alžběta Jungrová a Tomáš Halász.

Na Instagramu, kam jste svoje snímky podle pravidel soutěže posílali, se sešla pěkná řádka fotografií – soutěž #PicWorth1000Words rozhodně nebyla bez vašeho zájmu. Nicméně odborná porota, složená ze zástupců společnosti Nikon, měla za úkol vybrat jen ty nejlepší. A vybrala… tři účastníky, kteří obdrží výhru – Nikon 1 J5!

Kdo jsou tito tři šťastlivci? Bez určení pořadí: Kateřina Chlupáčková (@kachnachlupenzi), Tomáš Trojan (@trojan.tomas) a Petr Vocelka (@petrvocelka). Gratulujeme! A vy se podívejte na jejich fotografie.

#PicWorth1000Words
Tři oříšky pro Popelku | Foto Kateřina Chlupáčková
#PicWorth1000Words
Dlouhý, Široký a Bystrozraký | Foto Tomáš Trojan
#PicWorth1000Words
Star Wars | Foto Petr Vocelka
Vyhrávají nejlepší

V každé soutěži se sluší krátce zdůvodnit volbu vítěze. Společnost Nikon, respektive její odborná porota, ocenila Kateřinu Chlupáčkovou, Tomáše Trojana a Petra Vocelku zejména proto, že nejlépe ze všech účastníků vyhověli pravidlům soutěže, a zároveň k zadání přistupovali s patřičnou mírou kreativity. Originálním způsobem ztvárnili pohádkový příběh, bezezbytku využili prostoru čtyř fotografií, ze kterých zároveň vytvořili ucelený vizuální koncept.

Kateřina Chlupáčková pracovala s jemnou symbolikou, která ke klasické lidové pohádce o Popelce nedílně patří, Tomáš Trojan si s příběhem Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého doslova pohrál a Petr Vocelka jasně ukázal, že hvězdné války a světlo jedno jsou. Výborná práce všech tří oceněných!


Sdílej

3 komentáře

  1. ejchuchu, tak to je veliká paráda a radost. To teď budu s „jedničkou jé pětkou“ ještě víc street fotograf, než jsem kdy byl, už se těším. Díky díky.

    Petrovy Star Wars jsou tak šílené, že jsou úplně výborné. Gratulace Pertovi a Kateřině!

  2. Díky moc Tomáši, já zase hrozně obdivuji to tvé zpracování. Máš všechny scény nádherně nasvícené, skvěle propracované stíny, barvy a celkově… Prostě špičková práce! :-)

    Gratuluji i Kateřině, ta Popelka je taky krásně zpracovaná!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *