Coolpixy v recenzích na Dpreview a DxO Mark. P330 skvělý, „Áčko“ s malými rozpaky

Abyste neřekli, že jen já se pořád rozplývám nad kvalitami vynikajícího kapesního kompaktu Nikon Coolpix P330, dovolím si nyní citovat jen začátek a konec krátkého finálního hodnocení v recenzi na webu DxO Mark:

„Coolpix P330 je výkonnější než fotoaparát P7700, a lepší než Nikon 1 V2… Nikon Coolpix P330 je opravdu skvělý způsob, jak utratit své peníze.“

Nikon Coolpix P330

Já osobně bych byl sice v hodnocení poněkud opatrnější – nepovažuji P330 ani za výkonnější nežli P7700 a už vůbec ne lepší oproti Nikonu 1 V2. Nicméně oba Coolpixy jsou jasně srovnatelné a je jen na uživateli, zdali zvolí větší P7700 s delším zoomem, výklopným displejem a dalšími vlastnostmi a funkcemi, nebo kapesní kompakt P330. Co se týče obrazového výkonu, budou na tom oba stejně. Porovnávání s Nikonem 1 jakéhokoliv typu pak považuji za blbost – jsou to odlišné třídy fotoaparátů, jde o typické srovnání jablek s hruškami…

Coolpix A na třičtvrtě plynu

Druhý respektovaný anglicky psaný fotografický web Dpreview.com vydal včera recenzi Nikonu Coolpix A. Testy Dpreview víceméně potvrdily i moje poznatky z recenze zde na Nikonblogu, byť hodnocení obrazové kvality podle mě uškodilo vyvolávání RAWů v Adobe Camera RAW, protože Capture NX 2 by zajistil lepší výsledky. Nicméně na druhou stranu chápu, že tvůrci Dpreview chtějí zachovat rovné podmínky pro všechny.

Nikon Coolpix A

Coolpix A tak skončil v tradičním „nečitelně obsáhlém“ testu (zde 15 webových stránek včetně porovnání s Ricohem GR) se stříbrným oceněním Silver Award a číselnou hodnotou 75 %, a já v podstatě nemám jedinou výhradu ke vzneseným námitkám a pochopitelně i plusům.


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *