Vánoční fotosoutěž – vyprávějte pohádku a vyhrajte Nikon 1 J5

O projektu Nikonu #PicWorth1000Words jsme už na Nikonblogu psali. Že si nevzpomínáte? Společnost Nikon se zkrátka rozhodla ověřit platnost starého úsloví „Jeden obrázek vydá za tisíc slov“. Proto požádala uznávané světové fotografy, aby se pokusili „převyprávět“ známé pohádkové příběhy prostřednictvím pouhých čtyř snímků.

Teď už jste jistě v obraze, že ano? Jistě si vzpomínáte na poněkud expresivní Červenou Karkulku Sandra Giordana, metaforickou Malou mořskou vílu fotografky Cristiny de Middel nebo Sněhurku v dobových reáliích od Dana Bannina.

Jeden obrázek za 1 000 slov: Dan Bannino – Sněhurka
Sněhurka | Foto Dan Bannino
České a slovenské pohádky nevyjímaje

Protože pozadu nemohli zůstat ani čeští a slovenští fotografové, zapojili se do projektu #PicWorth1000Words také dva ambasadoři Nikonu: Česko zastoupila Alžběta Jungrová, Slovensko pak Tomáš Halász. Jak si oni poradili se ztvárněním pohádek ve čtyřech snímcích? Námětem fotografií Alžběty Jungrové byla oblíbená pověst o Bílé paní. Autorka k této volbě říká:

„Bílou paní jsem si vybrala, protože je mi tato legenda blízká tím, že dává velký prostor naší představivosti. V legendě není její podoba konkrétně vykreslená, jako je tomu třeba u Červené Karkulky. Díky tomu jsem mohla pracovat volně a do série čtyř fotografií vdechnout celý příběh pocitově, pomocí určité abstrakce, kterou si může každý tak trochu vyložit po svém.“

#PicWorth1000Words – Vánoční fotosoutěž Nikonu
Bílá paní | Foto Alžběta Jungrová

Tomáš Halász zvolil oblíbenou slovenskou pohádku o Maťkovi a Kubkovi, na níž – hlavně díky jejímu ztvárnění v podobě oblíbeného večerníčku – vyrostlo na Slovensku několik generací dětí. Tomáš Halász k tomu říká:

„Pri projekte som sa zamyslel, ako by asi vyzerali postavičky z môjho detstva, keby žili v dnešnej dobe. Verím, že by sa stále venovali pastierstvu, aj keď možno viac pre udržiavanie pastviny, ako pre výrobu produktov. Možno by vymenili ovce za kozy, pravdepodobne by nosili rifle, používali mobily a robili si selfie na internet. Ale určite by zachovali aj časť slovenských tradícií.“

#PicWorth1000Words
Maťko a Kubko | Foto Tomáš Halász
A teď vy – Nikon 1 J5 může být váš!

Protože si je společnost Nikon dobře vědoma toho, že nejen profesionální fotografové, ale také všichni ostatní uživatelé fototechniky značky Nikon oplývají velkou mírou kreativity, vyhlašuje právě nyní fotosoutěž – jak jinak, nežli na téma #PicWorth1000Words čili Jeden obrázek za 1 000 slov.

Soutěž probíhá na Instagramu a její pravidla jsou jednoduchá: Jednu až čtyři fotografie s pohádkovým námětem nahrajte na svůj soukromý instagramový účet. Budete-li posílat více než jeden snímek, musí celá série ztvárňovat jeden příběh-pohádku. Fotografie na Instagramu označte takto: @nikon_cz_sk a tagy #PicWorth1000Words a #jsemnikon (soutěžící z Česka) nebo #PicWorth1000Words a #somnikon (soutěžící ze Slovenska). Není to nezbytné, ale – zvláště, pokud se velmi „kreativně vyřádíte“ – uveďte do popisky také název pohádky, kterou jste fotograficky ztvárnili.

A jste „v kole“… pokud tedy dodržíte ostatní pravidla, která zní takto:

Podmínky soutěže #PicWorth1000Words

1. Soutěž probíhá ve dnech 11.–31. 12. 2015.

2. Pro účast v soutěži umístěte na svůj soukromý Instagram účet 1–4 fotografie s pohádkovou tematikou a do popisku přidejte @nikon_cz_sk a tagy #PicWorth1000Words a #jsemnikon (soutěžící z Česka) neb #PicWorth1000Words a #somnikon (soutěžící ze Slovenska).

3. Účastí v soutěži dáváte souhlas se zveřejněním svých soutěžních fotografií na profilech společnosti Nikon při zachování jména autora fotografie.

4. Těšíme se na originální fotografie, proto prosím sdílejte pouze snímky, které jste sami pořídili.

5. Zaručujete se, že všechny osoby zobrazené na fotografiích souhlasí s jejich zveřejněním.

6. Nejlepší snímky vybere porota společnosti Nikon do 11. 1. 2016.

7. Vítězné snímky budou zveřejněny na oficiálním Facebook/Instagram profilu společnosti.

8. Autor nejlepšího snímku vyhrává fotoaparát Nikon 1 J5. Výhra bude výherci předána po domluvě prostřednictvím e-mailu: marketing@nikon.cz.

Podrobné znění podmínek soutěže #PicWorth1000Words najdete zde.

Související články

Zn.: Vyměním 1 000 slov za jeden obrázek. A přidám ještě tři navíc…

Jeden obrázek za 1 000 slov – druhé dějství: Malá mořská víla

Jeden obrázek za 1 000 slov – příběh třetí: Sněhurka


Sdílej

2 komentáře

  1. Já jsem vždycky věděl, že Alžběta Jungrová je výborná fotografka, ale že si takhle úžasně poradí s inscenovanou fotkou… to jsem netušil. Klobouk dolů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *