Probouzení… Fotka Nikonblogu ve 3. kole

Dvě kola Fotky Nikonblogu z celkem šesti dvouměsíčních klání máme za sebou, s měsícem květnem a červnem jdeme do třetího. Byli bychom sami proti sobě, kdybychom toto období nevěnovali něčemu tak velkolepému, potažmo pak silně fotogenickému, jako je probouzení… Probouzení přírody po zimním odpočinku, dlužno dodat.

Světlo a barvy

Přiznám se, že před lety mě čtyři roční období v našem klimatickém pásmu trochu (dost) vadila. Toužil jsem se přestěhovat kamkoliv, kde je celý rok jen slunečno a teplo. Naštěstí mě to přešlo a naopak jsem docenil tu nádhernou rozmanitost, kterou střídání ročních období přináší. Nemusíte se mnou souhlasit, ale právě přechod ze zimy do jara je jednoduše nejkrásnější. Příroda ožívá, každý den je kolem nás víc zelené, ale také červené, žluté, modré, filalové, zkrátka všech těch barev jarního období. Proto tedy téma 3. kola Fotky Nikonblogu…


Probouzení


To, že se vám ráno nechce vstávat, tedy s aktuálním tématem Fotky Nikonblogu nemá nic společného, stejně jako s ním nesouvisí třeba duchovní probuzení. Řeč je o probouzení přírody, toho úžasného důkazu stvoření. (Takže s duchovnem to přece jenom souvisí :-))

Foto Pelek Bamboa | Unsplash.com
Foto Pelek Bamboa | Unsplash.com

Nicméně fotografie souvisí se světlem – a to tak, že doslova zásadně –, a to k probouzení také patří. Nejenže je slunce vidět mnohem častěji než v zimě, ale má tu správnou sílu a setrvává na obloze déle. Využijte toho. Se sluncem v zádech fotí zbabělci :-) Nebojte se otočit objektiv opačným směrem – přímo proti slunci, nebo možná lépe trochu šikmo, ať má fotografie prostor, 3D efekt.

V tomto období se neprobouzí jenom stromy a kytky čili flóra, nýbrž také fauna. Rodí se mláďata zvířat, která jsou stejně fotogenická jako třeba lidská miminka. I ta tedy můžete zachytit na svých soutěžních fotografiích, protože i ta patří k probouzení.

Foto Rod Long | Unsplash.com
Foto Rod Long | Unsplash.com

Od května do června

Své snímky vkládejte jako vždy do příslušného příspěvku ve facebokové skupině Nikon, přičemž podle pravidel naší soutěže máte „pět pokusů“ – můžete vložit až pět fotografií. Autory tří nejlepších fotografií 3. kola na téma Probouzení odměníme praktickým cestovním polštářkem s logem Nikonu, který zároveň slouží jako „volňásek“ do celoročního finále, o skvělý fullframový Nikon Z f.

Cestovní polštářek – cena pro autory tří nejlepších fotografií 3. kola Fotky Nikonblogu 2024
Cestovní polštářek – cena pro autory tří nejlepších fotografií 3. kola Fotky Nikonblogu 2024

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *