Nikonblog.cz slaví první narozeniny!

„Ten čas ale letí,“ řekne jeden, druhý zase podotkne „Vážně je to teprve rok?“, a třetí, ten mávne rukou a zabručí si pod vousy něco o tom, že to moc prožíváme… Ano, Nikonblog.cz byl přesně před rokem, 10. dubna, poprvé veřejně spuštěn.

Nemohu nevzpomenout, že ještě ten den nás potkala havárie disku webhostingu, na kterém byl Nikonblog uložený, takže byl pár hodin nedostupný. Dnes se tomu směju, nicméně mohu vám říci, že před rokem mi zrovna do zpěvu nebylo.

Od té doby Nikonblog jede, jeho virtuální soukolí se otáčí s železnou pravidelností a přináší vám články, které – jak alespoň podle návštěvnosti doufáme – rádi čtete. Včetně tohoto článku jsme dosud publikovali 187 příspěvků, což obnáší každý druhý den nové informace. Na disku „leží“ k tomuto dni téměř osm gigabajtů testovacích fotografií v plném rozlišení, nudit byste se tedy s námi neměli.

Nikonblog.cz

Řekněte sami

Coby abstinentská redakce budeme slavit spíše obligátní prací, nicméně první narozeniny jsou dobrým důvodem uspořádat malou čtenářskou anketu a zeptat se vás pomocí ní, o čem byste chtěli dál na Nikonblogu číst. Je jasné, že anketa nemůže být vyčerpávající, komentáře pod článkem jsou vám ale přístupné 24 hodin, takže jich klidně využijte.

Nikonblog provozuje české zastoupení společnosti Nikon, je tedy jaksi logické, že jeho zaměření bude poplatné produkci firmy. Vždy bude hodně technický, jelikož Nikon vyrábí fotografickou techniku, vždy se bude věnovat novinkám, protože Nikonblog je jedním z komunikačních kanálů této firmy. Přesto bychom ale rádi věděli, co vás zajímá nejvíce – portfolio produktů Nikonu je hodně velké a my nevíme přesně, zdali vás interesují hlavně zrcadlovky a jejich objektivy nebo třeba Nikony 1 a Coolpixy. Nebo je to Capture NX 2? A co třeba dalekohledy či spíše fieldskopy – těm jsme se na Nikonblogu ještě nevěnovali vůbec…

Takže vás tedy prosíme, hlasujte v následující anketě (můžete zvolit více než jednu možnost) a jiné názory vyslovte v komentářích pod článkem. A zachovejte nám i nadále přízeň!


[poll id=“11″]


Další aktivní anketa

Kradou vám fotky z internetu?


Sdílej

6 komentáře

  1. Gratuluji k prvním narozeninám! Díky za zajímavosti k Capture NX. S tím hodně pracuji a zjišťuji, že se stále mám co učit. Uvítal bych nějaký podrobnější praktický návod pro práci s externím bleskem (či blesky) Speedlight, kdyby tam zase byly nějaké špeky, tetelil bych se blahem.
    Díky moc. RS

  2. Pripajam sa k zastupu gratulantov, nech vam to nadalej dobre pise, foti a nech ste coraz zaujimavejsi, citanejsi, pozeranejsi aj s vedomim, ze ste Cesko Slovenskiii :)

  3. Gratuluji k výročí pane Lindnere a musím Vás moc pochválit za to, co jste zde za ten rok představil (-i). Klobouk dolů! Čtu Vaše články pravidelně a vždy se rád vracím, protože vím, že zde najdu aktuální novinky a odborné názory, které za něco stojí.
    Pokud Vás zajímají názory jednoho čtenáře – tak možná mi zde trošku chybí fórum-diskuse na témata, která by zakládali (se ptali) přímo čitatelé (dosud možné pouze k tématům zveřejněných článků). Vaše odborné odpovědi v těchto diskuzích by byly určitě velkým přínosem :-). Vím, je to svým způsobem trochu riziko, že by se diskuse mohla zvrhnout k různým vulgárním projevům, ale pak by to tu teprve „žilo“! Myslím, že případná korektura příspěvků redakcí (smazání) by to udržela na úzdě. Taky by nebylo špatné do rubriky kultura zařadit více informací (inzerce) z různých fotoklubů, ale i soukromých společností z oboru o pořádaných akcích, menších výstavách, workshopech foto-video …. případně i nějaký bazárek a fotogalerie. Tím si myslím, že by se počet pravidelných čitatelů určitě ještě navýšil, ale asi by to už zřejmě vyžadovalo i rozšíření redakčního týmu :-)
    Takže děkujeme a přeji hodně elánu do další činnosti!

  4. Zdravím a též se připojuji ke gratulantům za dobrou práci.Moc jste mi pomohl při práci s Capture NX.Vždy se těším na další pokračování a moc se přimlouvám za tutorialy. Ještě jednou díky. R.

  5. Ano, skutečně dobrý počin. Ještě by mohla diskuse umět posílat upozornění na nové příspěvky:)
    A co se týká diskusí, tak to je „diskutabilní“. Zatím má každý možnost diskutovat k daným tématům a nic bych na tom neměnil. Vše jiné představuje ohromné množství práce a hlavně – času.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *