Jeden zajímavější než druhý – 5× rozhovor na Nikonblog.sk

Ze svého zaujetí pro rozhovory jsem se na Nikonblogu už několikrát vyznal. Rozhovory velmi rád pořizuji či vedu a stejné potěšení mně dělá je číst. A nemusí to být jen rozhovory s fotografy, i když…
Přestože jsme se o tom spolu nikdy nebavili, evidentně je stejnou vášní veden i Julo Kotus, šéfredaktor slovenského Nikonblogu. Jinak by totiž od srpna nevydal hned pět rozhovorů. Klobouk dolů Julo! Takže nyní to vezmu chronologicky od „nejstaršího“ textu.

Marián Kuric: Modrú oblohu pri fotení nemám rád

Jméno Mariána Kurice není čtenářům Nikonblogu neznámé. Marián se s železnou pravidelností objevuje v našich výběrech soutěže JSEM | Fotka měsíce Nikonblogu, v loňském ročníku, respektive letos, má také „svoji stranu“ v Nikon kalendáři 2018. Rozhovor s tímto výborným slovenským autorem, zaměřeným především na krajinářskou fotografii najdete zde.

Foto Marián Kuric
Foto Marián Kuric
Vladimír Šimíček: Fotiť pre veľký svet

O Vladovi Šimíčkovi píše Julo Kotus v úvodu k rozhovoru jako o fotografovi, který má dvě výjimečné vlastnosti – trpělivost a skromnost. Zejména kvůli druhé z nich prý dlouho odolával diktafonu šéfredaktora slovenského Nikonblogu. Julovi se ale naštěstí podařilo tohoto výborného reportážního fotografa – který nejprve prošel mnoha médii, aby posléze zakotvil u agentury AFP – k rozhovoru „ukecat“. Přečíst si jej můžete tady.

Biela noc v Bratislave, Foto: Vladimír Šimíček, AFP
Biela noc v Bratislave, Foto: Vladimír Šimíček, AFP
Milujem svet pod hladinou. Lucie Drlíková

Lucie Drlíková, jejíž tvorbu můžete mimochodem také znát z Nikon kalendáře nebo soutěže JSEM | Fotka měsíce Nikonblogu, o sobě v rozhovoru tvrdí, že už téměř nefotí na suchu. Což o to, pod vodou dnes fotografuje spousta tvůrců, nicméně Lucie Drlíková to činí poměrně specifickým způsobem – její snímky jsou aranžované, používá rekvizity, vytváří zkrátka podvodní obrazy. Na její fotografie se určitě podívejte v rozhovoru.

Foto Lucie Drlíková
Foto Lucie Drlíková
Dan Vojtěch: Športovú fotku berte ako šport

Jestli některého fotografa není třeba na Nikonblogu představovat vůbec, pak je to právě Dan Vojtěch. Já sám jsem s ním dělal několik rozhovorů, nyní se přidal i Julo. S Danem totiž společně cestovali autem z letošní Photokiny, tak proč nezužitkovat čas strávený na 700kilometrové cestě ke „zpovědi“ s tímto mimořádně talentovaným autorem? Julův rozhovor s Danem čtěte zde.

Mistryně světa v kickboxu Martina Ptáčková | Foto Dan Vojtěch
Mistryně světa v kickboxu Martina Ptáčková | Foto Dan Vojtěch
Martin Přívratský: Je super, keď robíme to, čomu veríme.

Spolu s Danem Vojtěchem, se vracel z Photokiny také jeho „týmový spoluhráč“ Martin Přívratský, který tvoří druhý díl skládačky s názvem Tomorrow creative. Je to jednoduché – Dan fotografuje, Martin natáčí video. Kombinace, která se dnes vidí docela často. No a že po cestě učinil Julo Kotus rozhovor také s Martinem Přívratským, to už je jaksi zřejmé. Čtěte na slovenském Nikonblogu.


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *