Jarní obohacení Coolpixů řady L

Stávající paletu fotoaparátů řady Coolpix L (Life) obohacují tři nové přístroje, které spolu mají technologicky mnoho společného – jedním z příkladů budiž 16megapixelový snímač. Kapesní stylové modely L25 a L26 jsou designem takřka shodné, a přestože jsou vybaveny nespočtem zajímavých funkcí, jejich cena je velice nízká. Ultrazoomový L810 je pak z mnohem jiného těsta, má robustnější tělo s vytvarovaným gripem. Jeho ovládání je však stejně lehké jako u jeho rozměrově menších kolegů.

Nikon Coolpix L25 a L26 – styloví elegáni

Fotoaparáty jsou stylovou lahůdkou do dlaně, sympatie mezi fotoamatéry jistě sklidí nejen díky pozvolně zaoblenému tělu v místě úchopu. Vybírat si jej můžete z několika barev, ke klasické černé a stříbrné se přidává červená a pro model L25 také bílá.

Oba fotoaparáty jsou jednoduchými přístroji s 5x zoomem 26–130 mm, expoziční automatikou a velice snadným ovládáním. Přestože se liší počtem buněk na světlocitlivém snímači – L25 má 10 milionů a L26 16 milionů pixelů – oba splňují požadavek běžných uživatelů na možnost širokoúhlého snímání. Ani v případě takto stylových modelů nechybí samostatná spoušť pro video (v HD kvalitě) a tlačítko pro volbu scénických režimů. Tak trochu úlitbou nízké ceně je napájení dvěma AA akumulátory.

Nikon Coolpix L26
Nikon Coolpix L26
Nikon Coolpix L25
Nikon Coolpix L25

Doporučená prodejní cena pro Coolpix L25 je 1 690 Kč, Coolpix L26 stojí 2 490 Kč.

Úplné technické parametry modelu Coolpix L25 najdete zde.
Úplné technické parametry modelu Coolpix L26 najdete zde.

Nikon Coolpix L810 – velký pomocník

Coolpix L810 je novým zástupcem kategorie bezhledáčkových ultrazoomů, tentokrát s 16megapixelovým rozlišením. Jeho provedení je sice kompaktní, na transport však již oceníte malou příruční brašnu. Oblíbené přibližování si u L810 můžete řádně vychutnat, neboť optika přístroje nabízí značné 26násobné rozpětí (od ultraširokého ohniska 22,5 mm).

Nikon Coolpix L810
Nikon Coolpix L810
Nikon Coolpix L810
Nikon Coolpix L810

Fotoaparát s ultrazoomem je připraven zvládnout všechny situace, aniž by musel být majitel přístroje poučen o fotografování – k dispozici je inteligentní automatika, inteligentní portrét či dvacítka scénických programů, včetně režimu 3D. Specialitou je také telemakro, viz článek na našem webu. Snímky a videa v HD kvalitě můžete prohlížet na 3“ displeji s vysokým rozlišením 921 000 pixelů. Coolpix L810 se prodává v černé, červené, modré a šedé barvě.

Doporučená prodejní cena Nikonu Coolpix L810: 5 790 Kč

Úplné technické parametry modelu Coolpix L810 najdete zde


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *