Coolpix P má dva nové členy

S ročním odstupem inovuje Nikon dvojici „performance“ modelů ze série P – na trh vstupují s typovým označením Nikon P310 a P510. U obou je k dispozici 16Mpx snímač typu CMOS s přímým osvětlením fotodiod (Back Illuminated) o velikosti 1/2,3″. Jestli se vám ale podle označení zdá, že také další technické parametry budou shodné, pak čtěte dál, rádi bychom vás přesvědčili o opaku.

Nikon Coolpix P310 – přítel do kapsy

Coolpix P310 řadíme k ortodoxně kapesním modelům, se svými rozměry 103 × 58 × 32 mm na to má plné právo. Přestože byste tento stylový kousek mohli považovat za jednoduchou hračku, vyvede vás z omylu – jedná se totiž o maximálně vyspělý přístroj osazený úplnou paletou expozičních režimů, dopřát si tedy můžete dle libosti i plný manuál. K vlastnostem P310 patří 4,2× rozsah ohniskové vzdálenosti, jenž na širokém konci vykazuje 24 mm a nabízí výbornou světelnost F1,8. Dnes již ke standardu malých digitálních „krabiček“ náleží 3“ LCD panel, zde s vysokým rozlišením 910 000 pixelů.

Nikon Coolpix P310
Coolpix P310 můžete mít v černém provedení
Nikon Coolpix P310
Ovšem bílé tělo je také hodně sexy!
Nikon Coolpix P510 – hleďte do dáli

Designově splňuje Coolpix P510 plně představy o ultrazoomovém přístroji: pohodlné uchopení zajišťuje vystouplý pogumovaný grip, uživatelský komfort je zprostředkován velkým množstvím ovladačů a tlačítek přímé volby. Práci zpříjemňuje výklopný 3“ displej, můžete se však také spolehnout na práci s elektronickým hledáčkem.
Se vzdáleností objektů si vyspělý Coolpix P510 těžkou hlavu nedělá – se svým 42násobným optickým zoomem a nejdelším ohniskem 1 000 mm (eq. kinofilmu) nemá prozatím přímého konkurenta – viz článek na našem webu. Přestože je fotoaparát vybaven účinným stabilizátorem obrazu (až o 4 EV), pro plnohodnotné využití takto dalekonosného přístroje se součástí vaší výbavy bude možná muset stát také stativ.
Příslovečným bonusem fotoaparátu je vestavěná GPS jednotka, která přesně identifikuje místo, kde jste snímek pořídili.

Nikon Coolpix P510
Coolpix P510 je typický ultrazoomový kompakt
Nikon Coolpix P510
Výklopný třípalcový displej je výborná vymoženost

U obou fotoaparátů si dopřejte stereofonní videonahrávky ve Full HD kvalitě, a to s možností optického přibližování. Díky samostatné červené videospoušti můžete nahrávání aktivovat okamžitě.

Úplné technické parametry Coolpixu P310 najdete zde.
Úplné technické parametry Coolpixu P510 najdete zde.


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *