Příští týden s Nikonem D810 na Nikonblogu

Když jsem před pár dny zalit studeným potem zjistil, že jsme se ještě na Nikonblogu pořádně nevěnovali Nikonu D810, začal jsem spřádat plány, jak to napravit. A vznikl z toho Týden s Nikonem D810

Máte-li děti školou povinné a chytáte se s nimi v pondělí dočasně usednout do lavic, nemusíte mít obavy, o nic nepřijdete, začínáme v úterý. Druhého září se tedy můžete těšit na minirozhovor s Danem Vojtěchem, což je jeden z profesionálů, který důvěrně zná předchozí model D800E, a protože okamžitě přešel na D810, sdělí nám nejzásadnější rozdíly, popíše vylepšení a samozřejmě ukáže i nějaký ten výstup z tohoto fotoaparátu.

Tlustá Berta v akci

„Tlustá Berta (německy Dicke Bertha) byl supertěžký moždíř ráže 420 mm vyvinutý v roce 1913 v Kruppových závodech v Essenu…“ – tolik citace z Wikipedie. Nejsem žádný znalec vojenské historie, ale když mi Nikon zapůjčil tohle monstrum, jiný pojem nežli Tlustá Berta mě fakt nenapadl.

Týden s Nikonem D810

To malé nahoře je samozřejmě Nikon D810, onou Tlustou Bertou je AF-S Nikkor 200 mm F2GII ED VR. S tímto úžasným sklem odjíždím do Plzně, abych pořídil spoustu sportovních fotografií na Mistrovství světa v koloběhu, které se tam tento víkend koná. Druhý článek – který vyjde ve středu nebo ve čtvrtek (podle toho jak se mi podaří zpracovat ona obrovská data z D810) – tedy bude typu „V akci“. Sice mě docela berou záda, ale monopod mám zabalený. Tahle sestavička totiž váží čtyři a čtvrt kilogramu. K tomu další, naštěstí jen malé, opět monofokální objektivy. Bude to dřina.

Nakonec recenze

Klasický test, jak jej znáte z Nikonblogu, přichystám na víkend, abyste v sobotu či v neděli jen nefotili, ale mohli se také podívat detailně na zoubek fotoaparátu, o kterém se jistě mnohým tvůrcům často zdá. Nechci předjímat, ale přestože jsem z tohoto stroje viděl zatím jen pár fotografií, myslím, že se mi o něm bude zdát také…


Sdílej

Jeden komentář

  1. Hmm, máte pravdu pane Lindnere, kdyz vidim tu kombinaci na obrazku, závidim jako malej kluk :-) Ale zase teda předevčírem sem si vyšlápl na Sněžku s D610 + 24-70 a ta váha už je myslim na hranici snesitelnosti. To ale nic nemění na faktu, že na Vaše obrázky i články o tomhle „monstru“ se moc těšim!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *