Přichází nejmenší. Nikkor Z 28 mm f/2,8

TISKOVÁ ZPRÁVA

Amsterdam, Nizozemsko, 18. listopadu 2021: Společnost Nikon dnes uvedla doposud nejmenší a nejlehčí objektiv řady Z formátu FX s pevnou ohniskovou vzdáleností¹: NIKKOR Z 28 mm f/2,8. Tento vypravěč příběhů je ideálním objektivem pro každý den. Širokoúhlý, ale ne příliš, velmi cenově dostupný, a nečekaně výkonný objektiv je připraven na vše od pouličních scén až po krajiny a situační portréty. 

NIKKOR Z 28 mm f/2,8
Nikkor Z 28 mm f/2,8

Tento světelný objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 28 mm nabízí rozsáhlý obrazový úhel, který je ideální pro zobrazení více z každé scény, zatímco nejkratší zaostřitelná vzdálenost 0,19 m poskytuje tomuto objektivu vynikající možnosti pro dramatické snímky zblízka. Kombinace bajonetu Nikon Z s velkým průměrem, světelnosti f/2,8 a kruhového otvoru clony nabízí vynikající výkonnost za nízké hladiny osvětlení a uživatelé mohou zobrazit snímaný objekt na působivě měkkém, přirozeně působícím neostrém pozadí (bokeh).

Objektiv NIKKOR Z 28 mm f/2,8 umožňuje rovněž snadno pořizovat skvěle vypadající stopáž videa. Ohnisková vzdálenost 28 mm je kinematografická klasika, a s takto lehkým objektivem si může každý zvolit, jestli bude natáčet z ruky nebo z kardanového závěsu. 

Nikkor Z 28 mm f/2,8 na těle Nikonu Z 5
Nikkor Z 28 mm f/2,8 na těle Nikonu Z 5

Souhrn hlavních klíčových vlastností: NIKKOR Z 28 mm f/2,8

Širokoúhlý objektiv s vysokou světelností f/2,8: ohnisková vzdálenost 28 mm nabízí velký obrazový úhel a obraz s bohatými barvami a kontrastem. 

Extrémně snadná přenosnost: objektiv je dlouhý přibližně 43 mm a váží přibližně 155 g. Je dostatečně malý na to, abyste jej mohli mít trvale na fotoaparátu nebo si jej dali do kapsy u kabátu.

Vynikající reprodukce neostrých míst obrazu (bokeh): bajonet Nikon Z s velkým průměrem, pevná světelnost f/2,8 a 7lamelová clona s kruhovým otvorem dosahují působivě měkké, přirozeně působící reprodukce neostrých míst obrazu (bokeh).

Vynikající možnosti pro snímky zblízka: nejkratší zaostřitelná vzdálenost 0,19 m umožňuje zaostření blízkých objektů. 

Nikkor Z 28 mm f/2,8
Nikkor Z 28 mm f/2,8

Rychlé a tiché automatické zaostřování: objektiv využívá velmi tichý krokový motor, který spolu s vysokou propustností světla podporovanou bajonetem Nikon Z zaručuje rychlé, přesné a tiché automatické zaostřování.

Vynikající možnosti pro video: změny ohniskové vzdálenosti během přeostřování jsou výrazně omezeny, takže lze přeostřovat bez znatelného ovlivnění obrazového úhlu.

Ekvivalent ohniskové vzdálenosti 42 mm na formátu DX: při použití objektivu na fotoaparátech Nikon Z formátu DX nabízí objektiv obrazový úhel odpovídající objektivu s ohniskovou vzdáleností 42 mm na formátu FX. 

Snadné ovládání: tichý příkazový kroužek lze nastavit na zaostřování či ovládání clony, korekce expozice nebo citlivosti ISO. 

Kvalitní ochrana: objektiv je utěsněn proti prachu a vodním kapkám.²

Utěsnění proti stékající vodě a prachu
Utěsnění proti stékající vodě a prachu

Vysvětlivky:

¹ Mezi objektivy NIKKOR Z s pevnou ohniskovou vzdáleností pro fotoaparáty mirrorless s výměnnými objektivy dostupnými k 18. listopadu 2021.

² Nelze zaručit odolnost objektivu proti prachu a kapající vodě ve všech situacích a za všech podmínek. 

Doporučená prodejní cena: 8 490 Kč

Podrobné technické parametry najdete zde

Nikkor Z 28 mm f/2,8 na těle Nikon Z 5
Nikkor Z 28 mm f/2,8 na těle Nikon Z 5

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *