Padesát nejlepších. Známe semifinálové fotografie Nikon kalendáře 2020

Soutěž Nikon kalendář 2020 byla zhruba před třemi týdny, minutu před půlnocí 15. září 2019, uzavřena. Tedy uzavřena pro posílání vašich snímků, aby se svého úkolu mohla chopit odborná porota. Jejím prvním úkolem, s jehož výsledky vás nyní chceme seznámit, byl výběr padesáti semifinálových snímků. Tedy fotografií, které budou viset na výstavě Nikon kalendář 2020, poprvé konané v brněnském Místodržitelském paláci. Až zde a až 12. prosince se ale dozvíte, kdo z účastníků bude mít svoje fotografie v samotném kalendáři. Takže si zapamatujte tři dvanáctky: 12. 12., 12 finálních fotografií. Tedy dozvíte se to samozřejmě také z Nikonblogu. Ale až toho dvanáctého prosince.

Porota letos vybírala z 854 snímků, které byly pořízeny fotografickou technikou značky Nikon, přičemž svoje fotografie do soutěže poslalo 316 autorů. Tedy 2,7 snímků na jednoho fotografa :-) Nejvíce využívaným přístrojem byl stejně jako loni Nikon D750. Přestože už „Dé sedm set padesátka“ není žádná novinka, je to stále skvělý aparát s výborným obrazovým výstupem a skvělým poměrem cena/výkon. Není tedy divu, že s ním tvůrčí fotografové tak rádi „spolupracují“.

Ale pojďme k samotným fotografiím, které uspěly v semifinále soutěže Nikon kalendář 2020. Semifinalistům upřímně gratulujeme a zvláště jim to napětí, zdali se dostanou do finální dvanáctky, které bude trvat ještě více než dva měsíce, nepřejeme. Ale taková už je soutěž. Koukejte na fotky:

Nikon kalendář 2020 – semifinálové fotografie
Odborná porota Nikon kalendáře

Stanislav Pokorný – předseda poroty, člen Asociace profesionálních fotografů ČR
Petr Horký, Webcestovatelu.cz
Michal Houdek, F22.cz
Július Kotus, Nikonblog.sk
Petr Lindner, Nikonblog.cz
Helena Macenauerová, Fotoaparat.cz
Ondřej Neff, Digineff.cz
Karol Srnec, E-photo.sk
Rudolf Stáhlich, FotoVideo
Boris Stojanov, Digitální Foto Magazín


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *