Nikon D4S jako kamera. A že je na co se těšit…

Profesionální fotoaparáty (ale nejen nejvyšší třídu) téměř vždy před svým uvedením na trh testují vybraní fotografové. Díky nim se také může výrobce ve velmi krátké době po začátku prodeje chlubit „dílem“ – fotografiemi, videem či obojím – které co nejlépe ilustruje špičkové vlastnosti přístroje. To je zcela běžná forma marketingu a Nikon v tomto samozřejmě není výjimkou. Bylo například veřejným tajemstvím, že nový Nikon D4S mělo několik vybraných fotografů v Soči. Vlajková loď zrcadlovek Nikonu ale byla testována i na „přítomnost videa“…

Corey Rich, dobrodruh, fotograf a filmař, testoval možnosti nového fotoaparátu ve filmu „Dedicated“, který byl natočen výhradně Nikonem D4S. Film představuje tři špičkové profesionály – Dave Blacka, Roberta Becka a George Karbuse, za kterými se D4S pustila do opravdu extrémních situací. Podívejte se na trailer Nikon D4S | Enter the minds of the Dedicated (The trailer).

Mezi vynikající vlastnosti fotoaparátu D4S, které jsou z tohoto traileru zřejmé, patří neuvěřitelná ostrost obrazu a schopnost věrně reprodukovat barvu pleti. Tyto vlastnosti zůstávají na špičkové úrovni i při vysokých hodnotách ISO, stejně jako plynulý záznam pohybu v kvalitě 1 080/60p.

Ostatně na vysoký „frejmrejt“ se tvůrci tohoto filmu evidentně zaměřili programově – alespoň podle traileru se to zde dynamickými záběry bude jen hemžit.

Film „Dedicated“ se objeví v březnu 2014. Musíte ho vidět ve Full HD kvalitě!


Sdílej

2 komentáře

  1. Já bych minimálně jeden řád přidal, za desítky tisíc filmaři nic pořádnýho nepořídí :) Ale jenom podotýkám, že to stejné platí i pro jakoukoliv jinou kameru, dobrá filmařina je holt „trochu“ náročná na vybavení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *