NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S již brzy na trhu

Tisková zpráva

Amsterdam, Nizozemsko, 6. dubna 2022: Společnost Nikon dnes s potěšením oznamuje uvedení výjimečně snadno přenosného superteleobjektivu formátu FX s pevnou ohniskovou vzdáleností, modelu NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S. Ptáci, divoká zvířata, letadla, motorové a zimní sporty: tento odolný a současně působivě lehký objektiv řady S přibližuje s vynikající brilancí dynamiku vzdálených objektů. Uživatelé mohou sledovat i nepravidelně se pohybující objekty s plynulostí, která byla dříve u ohniskové vzdálenosti 800 mm nedosažitelná – a otevřít tak své tvůrčí možnosti stabilním fotografováním z ruky. 

NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S na těle Nikon Z 9
NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S na těle Nikon Z 9

Fenomenální rozlišovací schopnost tohoto objektivu řady S zobrazuje i ty nejmenší detaily obtížně zachytitelných objektů od lovících orlů až po kroužící letadla. Kvalita a ostrost obrazu je vynikající při pořizování statických snímků i videí a automatické zaostřování je výjimečně rychlé, plynulé a spolehlivé. Optická redukce vibrací v objektivu zaručuje stabilní snímky a synchronní redukce vibrací nabízí při kombinaci objektivu s fotoaparátem Z 9 účinnost v hodnotě až 5,5 EV. Tento superteleobjektiv navíc podporuje použití telekonvertorů Z, které prodlužují ohniskovou vzdálenost až na 1 120 mm nebo 1 600 mm.

Díky vyvážené a lehké konstrukci, kterou umožnil bajonet Nikon Z a fázový Fresnelův optický člen (PF), mohou uživatelé s jistotou používat objektiv NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S pro fotografování z ruky bez použití stativu. Tento objektiv pro fotoaparáty mirrorless je o přibližně 2,3 kg lehčí a o 16 % kratší než ekvivalentní objektiv s bajonetem Nikon F a jeho těžiště je blíže tělu fotoaparátu – což usnadňuje plynulé panorámování a zastavování. Fotografové si mohou přizpůsobit ovládací prvky a pokročilé utěsnění proti povětrnostním vlivům chrání objektiv i fotoaparát. 

Zurab Kiknadze, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: 
„Tento nový 800mm objektiv skutečně otevírá fotografům nové, působivé možnosti. Pryč jsou dny, kdy byl snímek pořiditelný dlouhým teleobjektivem limitován všestranností použitého stativu nebo jednonohého stativu. Dramaticky redukované rozměry a hmotnost tohoto nového superteleobjektivu nabízí takovou míru přenosnosti a operativnosti, jaké dříve nebyly možné: získáte větší šanci pořídit obtížné snímky nebo zachytit perspektivy, které byly dříve nedosažitelné.“

NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S
NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S

Souhrn klíčových vlastností: NIKKOR Z 800 mm f/6,3 VR S

  • Profesionální supertelobjektiv
    Ohnisková vzdálenost 800 mm. Snadno přenosná, lehká konstrukce a vyvážené ovládání.
  • Perfektně ostrý obraz
    Speciálně tvarovaný a umístěný fázový Fresnelův optický člen (PF) a antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat výrazně potlačují výskyt reflexů a závoje. Optická skla Nikon ED a SR korigují projevy barevné vady od středu až do krajů obrazového pole. 
  • Rychlé a tiché zaostřování
    Automatické zaostřování je rychlé, přesné a tiché – a sledování objektu je plynulé bez ohledu na to, jestli fotografujete rychlé závodní vozy nebo vzdálená divoká zvířata.
  • Výkonná redukce vibrací
    Optická redukce vibrací v objektivu zaručuje stabilní snímky. Synchronní redukce vibrací nabízí při kombinaci objektivu s fotoaparátem Z 9 účinnost až 5,5 EV.
  • Přizpůsobitelné ovládání
    Prakticky rozmístěným tlačítkům L-Fn a tichému příkazovému kroužku lze přiřazovat různé funkce. A tlačítko nastavení paměti lze použít pro uložení zaostřených vzdáleností.¹
  • Pokročilé utěsnění před klimatickými vlivy
    Těsnění okolo všech pohyblivých částí udržují prach a vlhkost mimo vnitřní části objektivu a gumový těsnicí kroužek okolo upevňovacího bajonetu chrání objektiv i fotoaparát.²
  • Kompatibilita s telekonvertory
    Dosah objektivu lze ještě zvýšit prodloužením jeho ohniskové vzdálenosti na 1 120 mm s využitím TELEKONVERTORU Z TC-1,4× nebo na 1 600 mm s využitím TELEKONVERTORU Z TC-2×. 
  • Vestavěný zásuvný držák filtrů
    Umožňuje snadné použití filtrů pro ještě větší míru kontroly v obtížných světelných podmínkách.
  • Snadno ovladatelná sluneční clona
    Dodávaná sluneční clona HB-104 je vybavena posuvnou aretací, která umožňuje sejmutí clony jednou rukou.

Podrobné technické parametry najdete zde

Doporučená prodejní cena: 176 990 Kč

Dostupnost na trhu: konec dubna 2022

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *