Na vlně inspirace – Jsem nový pohled

Zhruba před měsícem společnost Nikon spustila marketingovou kampaň s názvem I am different, v češtině prezentovanou jako Jsem nový pohled. Marketing není jen o zdůrazňování nových výrobků a jejich skvělých vlastností, nýbrž může nabývat rozličných podob – například právě formy inspirace tvorbou zajímavých fotografů. Přesně na tom je postavena kampaň Jsem nový pohled, která využívá multimediálních možností krátkých videí. Prvním fotografem, kterého vám nyní představíme, je americký autor Clark Little.

Jsem nový pohled

Focení v ráji

Budete-li žít na Havaji, téměř jistě bude vaše tvorba ovlivněna nádhernou přírodou havajského souostroví a samozřejmě z velké části mořem, přesněji Severním pacifickým oceánem. Ten je také hlavním objektem bývalého vedoucího botanické zahrady a surfaře Clarka Littleho. Kromě takříkajíc „klasické“ podmořské fotografie se Clark specializuje na focení vln – ostatně jako surfař k tomu má velmi blízko.

Jsem nový pohled – Clark Little
Foto © Clark Little

Až se podíváte na následující videa, pravděpodobně budete překvapeni, jakou technikou Clark Little vlny fotí (samostatné video o tom najdete zde). Ne, opravdu nemá na těle připevněné GoPro nebo jinou sportovní kameru, nýbrž pracuje s Nikonem D4s v podvodním pouzdru AquaTech, přičemž tuto sestavu s pistolovou rukojetí s vestavěnou spouští drží v jedné ruce! Nevím přesně, kolik váží zmíněné podvodní pouzdro, naopak ale znám hmotnost „Dé čtyřky“ a rybího oka AF-S DX Nikkor 10,5 mm F2,8G ED, která činí 1 660 gramů. S pouzdrem tedy bude sestava jistě vážit přes dva kilogramy. A k tomu musíte čelit vlnám, které alespoň z mého pohledu suchozemské krysy nejsou zrovna zanedbatelné. Zkrátka práce pro surfaře… Podívejte se na první video, ať spatříte Clarka v akci (všechna videa jsou v angličtině s českými titulky).

Mimochodem, všimli jste si, že Clark Little používá na FX těle skvělé DX rybí oko? To mívá nasazeno také na Nikonu D800, u nějž si naopak pochvaluje menší rozměry oproti D4s a také možnost zásadních výřezů díky vysokému rozlišení snímače. Jak ale uvidíte na jednom z dalších videí, s Nikonem D800 používá také blesk Nikon Speedlight SB-910 – samozřejmě opět v podvodním pouzdře – takže ona kompaktnost D800 je tím poněkud narušena…


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *