Kalendář Nikon 2013 – s vámi, nebo bez vás?

Dnes otevírá Nikon v pořadí již 4. ročník fotografické soutěže „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“ tematicky pojmenovaný jako Nestárnoucí okamžiky. Pro nadšené amatéry či profesionály není limitem věk, pohlaví ani vzdělání, jedno kritérium je však dané: soutěžní snímky musí být zhotoveny technikou Nikon. Co vy na to, chcete mít svoje snímky v luxusním velkoformátovém kalendáři?

Nikon kalendář 2012

Fotografie se do soutěže vkládají pomocí internetové stránky www.nikon-kalendar.cz: právě na tomto místě najdete galerii snímků a současně podrobná pravidla soutěže. Ta bude „uzamčena“ se závěrem letních prázdnin, konkrétně 31. srpna 2012 ve 23:59.

Tím však vaše šance vyhrát zajímavou cenu nekončí, především máte-li předvídavé schopnosti či spíše vkus podobný jako odborná porota. Pořadatel totiž následně 1. září vyhlašuje tzv. tipovací soutěž. Vaším úkolem bude označit fotografie, o nichž si myslíte, že budou také ladit oku porotě a ocitnou se ve výběru semifinalistů. Shodnete-li se, touto cestou můžete vyhrát poukaz na zboží Nikon v hodnotě 10 000 Kč.

Absolutní vítěz ročníku 2012 – Soňa Chovančíková, snímek z cyklu nina
Absolutní vítěz ročníku 2012 – Soňa Chovančíková, snímek z cyklu nina
Výstava semifinalistů

Letos do čela odborné poroty, která vybere 50 semifinálových snímků, zasedne prof. Mgr. Miroslav Vojtěchovský, fotograf, publicista, kurátor a v neposlední řadě vysokoškolský pedagog. Tato padesátka fotek pak bude k vidění začátkem roku 2013 v pražské Czech Photo Gallery.

Z této kolekce bude vybráno dvanáct fotografií, které se objeví na stránkách čtvrtého Nikon kalendáře 2013. Autor vítězného díla bude oceněn poukázkou v hodnotě 50 000 Kč na produkty Nikon.

Finance seniorům

Letošní ročník patronuje Lenka Kopecká, spoluzakladatelka a současně předsedkyně správní rady nadačního fondu Veselý senior. Právě ona pokřtí 1. listopadu čtvrté vydání Nikon kalendáře a letošní výtěžek z prodeje kalendáře bude určen zmíněnému fondu na podporu projektu Burza vzájemné pomoci a na volnočasové aktivity seniorů.


Sdílej

3 komentáře

  1. dobrý den je hlasování o vítězi zase formou kdo má více kamarádů nebo to už je lepší formou?

  2. Tomáši, v minulém ročníku byl přehodnocem způsob a pravidla soutěže v galerii všech přihlášených fotografií na internetové stránce http://www.nikon-kalendar.cz/galerie právě proto, aby bylo takovémuto  jednání soutěžících zamezeno. Nová soutěž spočívá v tom, že výhercem se stane ten, kdo tipne největší správný počet fotografií, které se dostanou do kalendáře na základě rozhodnutí odborné poroty. Tipovací soutěž má 2 kola (případně 3. doplňkové) a její výherce získává poukaz na nákup zboží značky Nikon v hodnotě 10 000 Kč. Podrobná pravidla si můžete přečíst na https://www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Štěstí ve hře tedy závisí pouze na šikovném odhadu soutěžícího a nikdo jiný, ani velká parta kamarádů, nemůže jeho šance ve hře ovlivnit.

  3. Tak to rád slyším neb předminulý ročník byl takto udělán a to mi nepřišlo férové a minulý rok jsem se nezůčastňoval takže jsem toto netušil a z pravidel napsaných jsem akorát pochopil to hlasování ale netušil jsem že to je rozhodujicí hlasování tak tedy děkuji za informaci jak to doopravdy je a ja asi začnu vybírat fotky které tam pošlu :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *