JSEM | Fotka týdne Nikonblogu – začínáme!

Na Nikonblogu ani v nejmenším nepochybujeme, že vy, naši čtenáři, rádi a často fotíte. Protože ale náš web nemá čtenářskou galerii, vaši tvorbu vlastně vůbec neznáme. Neviděli jsme de facto žádný váš snímek, což je škoda, neboť bychom se rádi s vašimi výtvory seznámili. Ne, čtenářskou galerii ani tak spouštět nebudeme, i když… uděláme to menší oklikou.

Buďte viděni

Počínaje dnešním dnem jsme pro vás připravili platformu pro publikování vašich snímků, kde budete mít také možnost soutěžit o fotku týdne Nikonblogu. Jak to bude fungovat? Je to jednoduché – pro onu platformu jsme zvolili oblíbenou „obrázkovou sociální síť“ Flickr. Zde jsme vytvořili skupinu JSEM | Fotka týdne Nikonblogu, do níž můžete umísťovat svoje fotografie. Pravidla pro používání najdete v sekci Discussions této skupiny.

JSEM | Fotka týdne Nikonblogu
Inspirativní foto nultého týdne | Excelent Mystic Sk8 Cup 2015, foto Dan Vojtěch

Každý týden – v neděli – pak vyhlásíme zde na Nikonblogu jednu fotku týdne a ukážeme vám také několik dalších snímků, které se dostaly do úzkého výběru. Pro vaši inspiraci časem přibudou také fotografie Nikon ambasadorů a dalších špičkových tvůrců, pracujících s fototechnikou Nikon. Co vy na to, jdete do toho?


Jak vložit fotografie do skupiny JSEM | Fotka týdne Nikonblogu na Flickru?

Předně je nezbytné, abyste měli založen uživatelský účet na Flickru. Pokud jej doposud nemáte, jeho zřízení je otázkou pár minut, tím se v tomto článku nebudeme zabývat.

S vaším účtem – ať už novým nebo stávajícím – je poté třeba spárovat skupinu JSEM | Fotka týdne Nikonblogu. Po přihlášení ji tedy vyhledejte – do vyhledávacího pole v pravé horní části obrazovky stačí zadat jsem fotka a vlevo nahoře pak zvolit položku Groups. Ve výsledcích vyhledávání se zobrazí skupina JSEM | Fotka týdne Nikonblogu, u níž pak jen klepnete na tlačítko Join. A máte to…

JSEM | Fotka týdne Nikonblogu

Jak umístit stávající fotografie uložené na Flickru do skupiny JSEM | Fotka týdne Nikonblogu

Není nic jednoduššího – označíte snímek a stisknete klávesu G. Zobrazí se dialogové okno Add this photo to a group (přidat fotografii do skupiny), v němž pak už jen klepnete na název skupiny.

JSEM | Fotka týdne Nikonblogu

Existuje ještě jedna možnost, a to přidávat fotografie přímo z prostředí skupiny. Zde v sekci Photo pool klepněte na tlačítko Add photo a poté už pouze vyberte snímek či více svých fotografií (musíte být na Flickru přihlášeni), které se vám zobrazí v miniaturách. Nakonec klepněte na tlačítko ADD TO GROUP.

JSEM | Fotka týdne Nikonblogu

Jak umístit do skupiny JSEM | Fotka týdne Nikonblogu snímek při nahrávání na Flickr

Při uploadu označte fotografii (nebo více fotografií se stisknutou klávesou Ctrl), kterou chcete do skupiny přidat. V levém sloupci vyberte možnost Add to groups.

Opět se vám zobrazí malé okno, kde je třeba klepnout na název skupiny a potvrdit tlačítkem Done. Pozor, nahrávání je třeba dokončit kliknutím na tlačítko Upload XY Photos vpravo nahoře. Fotografie se pak samozřejmě objeví také na vašem profilu, ale budou zároveň umístěny ve skupině JSEM | Fotka týdne Nikonblogu.

JSEM | Fotka týdne Nikonblogu

Proto aby vaše snímky vidělo co nejvíce uživatelů, je žádoucí opatřit fotografie vhodnými tagy, případně ještě označit lidi, které chcete pozvat ke zhlédnutí vaší tvorby.

Přejeme tedy mnoho zdaru a těšíme se na vaše fotografie!
Už příští neděli vyhlásíme první fotku týdne!

Sdílej

4 komentáře

  1. Je super, že konečne sa tu budú dať prezentovať fotky ľudí čo fotia s Nikonom. Síce prostredníctvom Flickr.com, ale lepšie niečo, ako nič :-).
    Jednu vec ale neviem pochopiť. Tak ja si musím kúpim objektív, foťák… dám si tú námahu, aby som niečo pekné odfotil (to stojí čas a peniaze) a povedzme si pravdu, že fakt DOBRÁ fotka nieje na 99% dielom náhody, ale cieľavedomého snaženia. A keď s výsledkom svojho snaženia zaujmem niekoho v Nikone, tak Nikon bude moju fotku bezplatne používať v elektronických médiách po celom svete. A čo má z toho autor? Je tam odmena… link na fotku v galérií, uvedenie užívateľského mena autora, prípadne!! ďalšia info o autorovi.
    Takže, Nikon prvýkrát zarobí na tom, že predal svoj produkt, a druhý krát, že bezplatne bude využívať duševné vlastníctvo niekoho iného na ďalšiu propagáciu svojich produktov, ktoré predáva. Good biznis!
    Dajte tomu víťazovi testovať objektív, foťák… alebo niečo čo Nikon stojí minimum a autor si toho bude vážiť. Keď niekto fotí krajinky a dostane na test špičkový širokouhlý objektív a nafotí s ním krásne zábery, budete ich prezentovať na tomto fóre, dáte rozhovor, v ktorom prezentujete aj autora… v Nikone to nikoho nič nestojí a na druhej strane bude mať niekto aspoň dobrý pocit!!!… veď niečo vymyslite.
    Potom si návštevník fóra pozrie vyhlásenú mystickú súťaž, ktorú podporuje Nikon a uvažuje o čom tá súťaž vôbec je… kus papiera a ???… do kelu, kto takú blbosť vymyslel a ešte horšie, kto schválil v Nikone jej podporu… a na druhej strane, niekto, kto si dá sakra záležať na dobrej fotke odíde s užívateľským menom a linkom na fotku :-(.
    Pekný zvyšok dňa a dobré svetlo…

  2. Idem do toho. A mne osobne stačí ten dobrý pocit, že sa moja fotografia niekomu zapáči :) Jasné, nie som profi fotograf, ale čo z toho mám mať? Profi fotograf si zarába tisícami iných možností a ak Nikon bude niekde prezentovať jeho fotografiu, tak mu tým bude robiť !!zadarmo!! reklamu, to je snáď málo? Jasné, od Nikonu možno nebude mať ani cent, ale vďaka ním budú o ňom vedieť ďalší ľudia, ktorí o ňom dovtedy nepočuli a sú teda pre autora potenciálne noví klienti. A ten, kto nie je profi fotograf (ako ja), tak mne stačí, ak moja fotografia zaujme niekoho, veď ak nie som profi fotograf, tak fotím predsa pre zábavu, pre dobrý pocit, pretože ma to baví, čo snáď nie? ;) Toľko ku komentáru vyššie.

  3. Andrej, vidíš niekde, že píšem o peniazoch… Tak keď sa chcú prezentovať niekoho fotkou, tak nech mu na mesiac požičajú objektív-novinku a nech s ním nafotí nejaké obrázky. Spraví sa malý rozhovor, dá sa na fórum a je to. Ich to nič nestálo a ty budeš mať omnoho lepší pocit, alebo sa mýlim? Ja tiež nie som profík a robím to pre radosť, ale prečo by som mal niekomu robiť svojou prácou reklamu a mať z toho … Nech teda požičajú objektív, fotoaparát, aj tak ich majú, lebo ich treba prezentovať a buď si istý, že každý by sa chcel pochváliť niečim zaujímavým keď má k dispozícií super objektív alebo telo. Takto zvýšia motiváciu na to, aby sa ľudia pridali, získajú dobré fotky, lebo som presvedčený že po ČR a SR behá veľa dobrých fotografov s Nikon výbavou a tým dobrým spravia malé promo za minimálnu cenu. Zvýšia si návštevnosť na fóre (by si sa nepochváli svojim kamarátom a známym, že o tebe píšu na Nikonblog-u?), získajú nových prispievateľov a koliesko sa točí…
    Len toľko ku komentáru vyššie :-D
    Prajem pekný deň a dobré svetlo…

  4. Charakter soutěže vždycky určují především ti, kteří budou fotografie hodnotit. Dobrých fotografů je všude spousta, ale dobrých porotců…? To je oříšek. Tak jsem zvědav a držím palce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *