Fotka Nikonblogu 2022 – zvonění do posledního kola!

Je to tady přátelé! Pět kol Fotky Nikonblogu roku uběhlo jako voda, a s prvním listopadem je tu kolo šesté, poslední. I kdybyste se však doposud nezúčastnili ani jednoho z předchozích kol, stále máte stejnou šanci vyhrát jako všichni ostatní soutěžící. Co vyhrát? Přece celý ročník Fotky Nikonblogu. Jeho vítěze bude porota vybírat z vítězů všech kol, tedy i z kola šestého. A v každém kole nevyhrává jen jedna, ale hned tři fotografie. Tak do toho!

Foto Sergey Pesterev | Zdroj Unsplash.com
Foto Sergey Pesterev | Zdroj Unsplash.com

Krajinářská klasika

Témata na celý rok jsme vyhlásili už na začátku tohoto ročníku, a mě by – jen ze zvědavosti – zajímalo, zdali se někdo z našich čtenářů-účastníků soutěže třeba zrovna na to poslední těšil, či dokonce se na něj připravoval. Jaké je tedy téma 6. kola fotky Nikonblogu?


Krajina ve zlaté hodince


Nejsem si jistý, jestli je třeba zrovna k tomuto zadání nutné přikládat podrobnější vysvětlení, ale jistota je jistota. Do 6. kola byste měli vkládat své fotografie krajiny čili přírodní krajinářské motivy, pořízené v takzvané zlaté hodince. Tou se obvykle definuje první a poslední hodina slunečního svitu, kdy světlo má… zkrátka teplou zlatou barvu. Každý fotograf bezpochyby ví, o čem je řeč.

Foto mckenzie toyne | Zdroj Unsplash.com
Foto mckenzie toyne | Zdroj Unsplash.com

Není třeba žehrat na to, že zrovna aktuální počasí není zrovna nejlepší pro toto téma. Jak podzim, tak i nastávající zima, a dokonce i krajina pod sněhem, dokáže vykouzlit nádhernou zlatou světelnou atmosféru. Jediná potíž je v tom, naskytnout se v pravý čas na pravém místě. Ale to je jaksi úděl krajinářské fotografie už od pradávna. A navíc, pravidla naší soutěže nikomu nezakazují, aby sáhl do svého archivu, a vytáhl z něj na světlo boží třeba několik let starý snímek.

Stále stejná pravidla

Své fotografie stejně jako v předchozích kolech vkládejte jako komentář k příslušnému příspěvku na facebookové stránce Nikonu. Pořád také platí maximální počet pěti snímků od jednoho autora. Tvůrci nejlepších tří fotografií tohoto kola získávají od společnosti Nikon praktický dárek pro zimní měsíce – škrabku na okna auta, s níž ruce nezebou, a… samozřejmě postupují do celoročního finále.

Výhra pro autory tří nejlepších fotografií 6. kola Fotky Nikonblogu
Výhra pro autory tří nejlepších fotografií 6. kola Fotky Nikonblogu

V úvodu jsem vás lákal, že svou účastí v jednom jediném kole čili nyní v tom posledním, můžete vyhrát klidně celý ročník Fotky Nikonblogu. Na tom se nic nezměnilo, ale musím doplnit, jaká odměna vás v tom případě čeká. Autor nejlepšího snímku Fotky Nikonblogu 2022 získává Nikon Z fc s objektivem Nikkor Z 28 mm f/2,8 SE.

Těšíme se na vaše fotografie krajiny ve zlaté hodince!

Podrobné podmínky soutěže Fotka Nikonblogu 2022 najdete zde

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *