Dubnová aktualizace firmwaru zrcadlovek Nikonu

Včera Nikon uvolnil ke stahování upgrady firmwaru hned několika DSLR. U většiny sice jde pouze o podporu nového telezoomu AF-S NIKKOR 800 mm F5,6E FL ED VR, modely Nikon D4, D600, D800/800E a D3200 však dostaly v aktualizované verzi firmwaru více novinek, změn a oprav.

Jste-li vlastníky některé z uvedených zrcadlovek, aktualizace hledejte na stránkách technické podpory Nikonu.


Sdílej

5 komentáře

  1. Tak jsem, protože potřebuji zkusil aktualizovat firmware přesně dle popisu, vše šlo, až na to že má D7000 si kartu s aktualizací prostě nepřečetla!!! Ani na třetí pokus.

  2. Tomáši, nejspíš to bude tím, že karta nebyla zcela prázdná – nestačí ji formátovat ve foťáku, ale musíte si ji otevřít v počítači a vymazat vše, co tam je – včetně „nikoňáckých“ složek DCMI atd. Pak teprve na kartu stáhnou aktualizaci podle návodu a potom foťák kartu přečte a bude si aktualizovat firmaware. A pokud by Vám to nadále nešlo, stačí zavolat na technickou podporu – mluví tam česky a slovensky a rádi Vám pomohou. Tak jsem si kdysi nevěděl rady s aktualizaci u D 300 a podpora Nikonu mne navedla a bylo to, teď už jsem dvakrát aktualizoval D 800 a normálně to jde. Většinou je opravdu „zakopaný pes“ v samotné kartě, že tam něco ještě je. Tak hodně zdaru, určitě se to podaří.

  3. Zajimave, zrovna jsem updatoval D800 a kartu jsem mel formatovanou jen ve fotaku a urcite na ni byl i ten adresar DCIM (bez fotek) a bez problemu update probehl. Takhle sem to delal vzdy a i s D700…

  4. Carlosi, je to možné, já jsem psal, že se mi to stalo u D 300… Při aktualizaci na D 800 jsem už rovnou kartu „vygumoval“ celou v počítači… V každém případě Tomášovi mohou pomoci na technické podpoře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *