Časopis Digitální foto č. 153 právě teď u vašich prodejců

O tom, jak čas neúprosně běží, mě mimo jiné s železnou pravidelností přesvědčuje také nové vydání časopisu Digitální foto. Otevřu schránku, uvidím povědomý balíček v černém igelitu, a říkám si: „To už je zase měsíc za námi?!“ Bohužel je… Zanechme však filozofování a pojďme se podívat na to, co přináší nejnovější vydání Digitálního fota s číslem 152.

Digitální foto č. 153

Já osobně vás tentokrát navnadím pouze na jeden článek – a to na rozhovor se svatebním fotografem Jerry Ghionisem. Jerry je podle Sdružení svatebních a portrétních fotografů WPPI jedním z pěti nejlepších svatebních fotografů na světě, podle časopisu American Photo patří do první desítky nejlepších svatebních fotografů na světě, a mimo jiné… je také ambasadorem Nikonu pro USA.

Digitální foto č. 153

Nechci popisovat celý rozhovor, ten si v novém Digitálním fotu přečtěte sami. Vytrhnu z něj ale přesto jednu Jerryho myšlenku. Fotograf na otázku, týkající se budoucnosti fotografie, ohrožené fotomobily, odpovídá:

„Už teď dorůstá věková kategorie, která je na snímky z telefonů a tabletů zvyklá odmala a připadají jim docela dobré. Nevědí, o co přicházejí, ale ani po tom netouží – kvalita je často nezajímá tolik, jako jednoduchost, a ono je tak snadné jen přejet prstem po displeji…“
Já si ale myslím, že to nevydrží navždy, časem se to zase otočí. Třeba za deset let lidem spadnou klapky z očí a pochopí, proč je dobré mít skvělé profesionální fotografie, nejlépe vytištěné a uložené v albu.


Tisková zpráva

Digitální foto 153 – srpen 2016
Ať fotografujete formální portréty, módu, svatby, momentky, či třeba děti, v hlavním tématu tohoto čísla najdete řadu inspirujících tipů. Poradíme vám, jak komunikovat s modelkou, jak pracovat s denním světlem i studiovými záblesky a samozřejmě jak portréty vylepšit ve Photoshopu.

Na téma měsíce volně navazuje rozhovor s jedním z nejžádanějších svatebních fotografů současnosti Jerrym Ghionisem. A na svatby přijde řeč i v pravidelné rubrice Smartphony: neméně slavný svatební fotograf Sephi Bergerson vám prozradí, proč je dobrý nápad fotografovat svatby iPhonem. Nezapomínejme ani na české portrétisty – rubrika Portfolio představuje mladou nadějnou fotografku Petru Veselou.

Od portrétů si můžete odpočinout s Petrou Novotnou, vyhledávanou food fotografkou, která nedávno získala prestižní ocenění Food Photographer of the Year. S Petrou jsme strávili jeden její pracovní den.

Vaše snímky

Výběr toho nejlepšího od našich čtenářů z celého světa

V hledáčku

Přehled nejzajímavějších novinek, které se objevily na trhu

Foto projekty

Několik kreativních a originálních fotografických projektů

Digitální foto č. 153

Téma měsíce: Jak fotografovat portréty

Praktické rady pro adepty portrétního umění – expozice, nasvícení, hrátky ve Photoshopu…

Digitální foto č. 153

Foto slovníček

Na co si dát pozor při zálohování fotografií

Digitální foto č. 153

Snímky pod lupou

Podrobná analýza několika zajímavých fotografií

Digitální foto č. 153

Portfolio

Petra Veselá považuje za nejdůležitější naladit se na stejnou vlnu

Velký rozhovor: Jerry Ghionis

Jeden z nejlepších svatebních fotografů na světě se vyznačuje přirozeným a přitom velmi atraktivním stylem. Prozradil nám o něm víc…

Jeden den s profesionálem

Prožili jsme jeden den po boku Petry Novotné, jejíž doménou je fotografování jídla

Digitální foto č. 153

Zkušenosti z praxe

Napadlo by vás fotografovat jednu z nejdůležitějších svateb své kariéry čistě jen na iPhone? Sephi Bergerson to nedávno udělal a pak nám o tom vyprávěl.

Digitální foto č. 153

Testy nejžádanější fotovýbavy

Canon EOS-1D X Mark II
Nová vlajková loď značky Canon působí na papíře skutečně výtečně

Fujifilm X-E2S
Model X-E2S vypadá na první pohled jako zajímavý upgrade oblíbené X-E2

Fotoaparáty na cesty
Přístroje nejrůznějších kategorií, které se hodí na dovolenou i na delší expedici

Digitální foto č. 153

Rozšíření pro Synology
NAS od Synology lze využít i pro jiné funkce než jen zálohu dat

Polarizační filtry
Srovnání tří polarizačních filtrů nezbytných při fotografování krajin

Olympus M.Zuiko Premium
Představujeme pevná skla s vysokou světelností od Olympusu

Na CD: Portréty

Obsah tohoto disku je věnován úpravě portrétů ve Photoshopu a volně tak doplňuje hlvaní téma srpnového vydání. Kromě několika videotutorialů na CD najdete i e-knihu Master the art of retouching (Mistrovství retuší).


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *