70 milionů objektivů plus dva nové zoomy

Statistické výpočty centrály Nikonu praví, že na počátku června přesáhl počet vyrobených objektivů Nikkor sedmdesát milionů, což je bezpochyby úctyhodné číslo. Výrobce ještě dodává, že od října 2011 (kdy jsme četli zprávu o 65 milionech vyprodukovaných skel) bránou výrobních hal prošlo 5 milionů kusů. Na třiceti milionech se pak aktuálně zastavila pomyslná ručička u objektivů Nikkor AF-S s ultrazvukovým zaostřovacím motorem. Zejména poslední dva údaje jasně dokazují, že křivka prodejnosti optiky Nikkor má v posledních letech extrémně vzestupný průběh.

A ještě dva navíc

U příležitosti této bilance představil dnes Nikon další dvojici zoomových objektivů Nikkor. Prvním z nich je model AF-S DX Nikkor 18–300 mm F3,5–5,6G ED VR, tedy širokorozsahový „cestovní“ objektiv s 16,7× zoomem. Tento objektiv jsme již pro vás otestovali, detailní pohled na něj můžete číst již dnes.

AF-S DX Nikkor 18–300 mm F3,5–5,6G ED VR
AF-S DX Nikkor 18–300 mm F3,5–5,6G ED VR

Druhý v řadě dnes uvedených objektivů je plnoformátový model AF-S Nikkor 24–85 mm F3,5–4,5G ED VR, který by měl představovat cenově dostupný základní zoom pro digitální zrcadlovky s FX snímačem – doporučená prodejní cena je 13 990 Kč.

Jakmile budeme mít také tento objektiv k dispozici, proklepneme ho v naší redakci a předložíme vám paletu demosnímků. Proto sledujte Nikonblog.cz!

AF-S FX Nikkor 24–85 mm F3,5–4,5G ED VR
AF-S FX Nikkor 24–85 mm F3,5–4,5G ED VR

Sdílej

4 komentáře

  1. Dobrý den,
    není někde na obzoru nějaký nástupce NIKON 105/2,8 G AF-S VR II MICRO. Přece jen tenhle objektiv je na trhu už nějaký ten pátek.

  2. Michal Janata: Nečekal bych že Nikkor 105 VR bude v dohledné době nahrazen nějakou novou verzí. Jde o kvalitní sklo takže zlepšení nejspíš jen ve vyšší verzi VR ….ale u makroskla stabilizace není tak zásadní. Měl jsem nějakou dobu předchůdce současné verze a po optické stránce nijak zásadní rozdíl nebyl. Samozřejmě, VR se v některých situacích hodí.
    Spíš očekávám že by Nikon mohl konečně vylézt s nástupcem NIKKOR AF 200/4,0 D IF-ED MICRO. To sklo je pořád špička ale přece jen už dlouho na světě a redesign, nano coating … (VR?) …by mu určitě prospěly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *