11 beskydských zastavení – Fotostezka Valachy

Pro krajináře či obecně fotografy na cestách, je velmi důležitá znalost lokací. Přijedete-li někam poprvé, možná „nastřílíte“ svoje snímky z místa, kde se zrovna nacházíte, dobrý fotograf ale spíše nejprve hledá další vhodné záběry. To je však časově náročné a ne vždy je možné se v jedné oblasti dostatečně dlouho zdržet. Budete-li se však pohybovat v Beskydech, konkrétně poblíž resortu Valachy, nacházejícího se mezi Velkými Karlovicemi a hranicí se Slovenskou republikou, můžete zkusit využít novou Fotostezku Valachy, na níž bez dlouhého hledání najdete osvědčená fotogenická místa. A nejen to…

Fotostezka Valachy

Poprvé na známá místa

Co je to Fotostezka Valachy? Resort Valachy a společnost Nikon připravili pro fotografy 6 km dlouhou trasu, na které je vytipováno 11 stanovišť, u nichž na infotabulích s typickou stříškou z valašských šindelů najdete nejrůznější tipy jak dané místo zvěčnit co nejlépe a nejzajímavěji – jak pojmout kompozici či nastavit hloubku ostrosti, expoziční čas nebo jaký případně zvolit filtr.

Fotostezka Valachy, která začíná na parkovišti u Spa hotelu Lanterna, je vzhledem k délce a malému převýšení vhodná i pro rodiny s dětmi, údajně ji lze projet i s kočárky.

Fotostezka Valachy
Mapa Fotostezky Valachy | Zdroj foto Resort Valachy
A ještě se mnohému naučíte…

Přestože vám nikdo nebude bránit, projít si Fotostezku Valachy privátně, zejména pro začínající fotografy je mnohem výhodnější využít organizované fotografické výpravy s odborníkem Nikonu, který vám na každém z jedenácti zastavení poskytne cenné rady. Časově je délka fotovýletu odhadovaná na 2–3 hodiny a… první termín se už blíží!

Červenec 2015
27. 7. – 17.00 h
28. 7. – 8.00 h

Srpen 2015
6. 8. – 17.00 h
7. 8. – 8.00 h
24. 8. – 17.00 h
25. 8. – 8.00 h

Fotostezka Valachy
Fotostezka Valachy | Zdroj foto Resort Valachy

Jak jste si jistě všimli, kvůli co nejlepším světelným podmínkám jsou procházky naplánovány na brzké dopolední nebo naopak pozdní odpolední hodiny. Sraz je vždy v uvedenou hodinu v recepci Spa hotelu Lanterna. Vzhledem k maximálnímu počtu 15 osob doporučujeme rezervaci míst předem v recepci Spa hotelu Lanterna nebo na telefonu 571 477 300. Účast je zdarma.

Podrobné informace o Fotostezce Valachy najdete zde.

Sdílej

6 komentáře

  1. Aho všichni,stezku jsem si prošel tuhle sobotu (1. 8.. 2015) a mám pro vás pár postřehu. Znační je katastrofální. Zaparkujete auto a nevíte, kterým směrem se vydat od info tabule. Když půjdete nahoru k hotelu Lanterna, tak projdete stezku opačně (jako já) od posledního zastavení k prvnímu. Přitom by stačilo na tabuli dát šipku ukazující, že se máte vydat přes most (po modré tur. značce). Info tabule u jednotlivých zastavení nejsou žádné. Jen na sloupku naleznete krátký text (shodný s textem na netu).

    Procházka to je ale hezká a snad i poučná. Rozhledna poskytuje hezký rozhled do krajiny. Přeji všem hezký zážitek a dobré světlo.

  2. Absolvoval jsem 24.8. i s výkladem. Jen by to chtělo tak aspoň 5 hodin, pokud chce člověk fotit. A o tom to přece je. Jinak dobrý počin, bohužel opravdu hodně špatně značený (a to i po trase).

  3. Včera 24.8. 2015 jsem se zúčastnil fotovycházky i s průvodcem od Nikonu. Bylo to moc fajn. Průvodce pohodový, výklad úměrný znalostem zúčastněných = pochvala :-). Značení zeleného okruhu opravdu mizerné. Ale i tak to splnilo mé očekávání. Díky

  4. Prošel jsem si tuto fotostezku a pořídil samozřejmě i pár snímků:
    https://www.zonerama.com/ZDEK/Album/889991

    Ještě přidám můj postřeh ke značení stezky – je potřeba si všimnout, že Fotostezka vede po místní zelené značce a při troše znalosti mapy je zřejmé, že stanoviště jedna je u potoka a ne v kopci.
    Jinak to místní značení ve Velkých Karlovicích mi připadá velmi nadprůměrné.

  5. Zdravím Vás, Nikoňáci,
    okolí V.Karlovic znám docela slušně, od malička a upřímně, fotoztezky jsem si nikdy nevšimnul. To asi proto, že by mne nenapadlo, že něco takového existuje. Jako amatérský amatér se učím čtením a praxí sám. Miluji ledové krajinky, zmrzlé potoky a noční foto zasněžených ulic, právě z okolí V. Karlovic, Karolinky, atd.
    Je to velmi dobrý nápad. Je vidět, že Nikon a jeho komunita nezahálí.
    Doporučuji si tam zajet v zimě, kdy bude hodně sněhu a brutální mráz. Pořídíte neskutečné obrázky.
    Dobré světlo všem.
    PS: ukázal bych své fotky, ale přišel jsem o ně kvůli havárii NASu. Šmejd jeden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *