Nikon kalendář 2017 naživo v Nikon Photo Gallery

O osmém ročníku fotoutěže Nikon kalendář s vročením 2017 byste už měli vědět asi úplně všechno – o výsledcích jsme psali hned po jejich vyhlášení v listopadu loňského roku zde. Ale pojďme si udělat malé opáčko:

Nikon kalendáře 2017 se soutěžním tématem Představivost vládne světu se zúčastnilo 469 fotografů a fotografek, kteří přispěli celkem 1 191 snímky. Odborná porota v čele s předsedou prof. Mgr. Miroslavem Vojtěchovským vybrala padesát semifinálových snímků a z nich pak tucet fotografií, které zdobí limitovaný náklad samotného tištěného kalendáře.

A právě všech padesát snímků můžete od čtvrtka 5. 1. 2017 vidět ve výstavním formátu na zdech Nikon Photo Gallery v Praze. Vlastně můžete je vidět už dnes – pokud se v 18 hodin zúčastníte vernisáže výstavy…

Nikon kalendář 2017 naživo v Nikon Photo Gallery

Autory dvanácti vítězných fotografií v kalendáři pro rok 2017 jsou: Pavel Ouředník (Vltavský luh), Ivan Svatoš (Dva světy), Zdeněk Vošický (Moře Jižní Moravy), Jana Kupčáková (San Marco), Zuzka Vitvarová (školní autobus), Karolína Vučka (Jak jsem chytala měsíc), Karolína Vučka (V plamenech podzimu), Markéta Butalová (Na moři), Tomáš Holub (Listopadová), Iva Svobodová (Góóól), Markéta Butalová (Když končí den) a Tomáš Holub (Saské Švýcarsko).

Absolutním vítězem soutěže se stal Tomáš Holub s fotografií Listopadová. Od společnosti Nikon získal šek na nákup produktů této značky v hodnotě 50 000 Kč.

Finálové fotografie Nikon kalendáře 2017

Kde

Nikon Photo Gallery, Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana

Otevřeno:
Úterý–neděle: 12–19 hodin
Vstup zdarma

Kdy

od 5. 1. do 12. 2. 2017


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *