Můj kamarád, také „postižený fotografií“, mi jednou prozradil, že se asi čtyřikrát nebo pětkrát zúčastnil workshopů fotografování jídla. „To jsem nevěděl, že tak miluješ food foto“, odpověděl jsem mu. On se na mě podíval a s úsměvem bezelstně povídá: „To ani ne. Ale víš, kurzy focení jídla jsou prostě skvělá záležitost. Prostředí plné výborného jídla, připraveného špičkovými kuchaři, krásně načančaného šikovným food stylistou. Ty si to pod vedením zkušeného profíka pěkně vyfotíš, a pak tu všechnu dobrotu spolu s dalšími lidmi na workshopu, se kterými si pokecáš o focení i o jídle, prostě sníte. Ráj na zemi!“

Učit se od profíků
Zní to jako idyla, ale pokud jste někdy zkusili fotografovat jídlo jinak než trapným cvaknutím mobilem potajmu při náhodné návštěvě luxusní restaurace, jistě víte, že je to odbornost jako každá jiná. Proč se to však nenaučit od lidí, kteří o food fotografii ví své? František Ortmann výborné jídlo miluje, a jako profesionální fotograf (rozhovor zde na Nikonblogu) jej také umí skvěle zachytit objektivem svého Nikonu. A co víc, rád vám předá své dlouholeté zkušenosti s focením jídla na workshopu Nikon školy.

Nechte si tedy polechtat chuťové buňky i zrak mistrovskými instalacemi jídel z nejlepších surovin, které pro vás už tuto neděli 18. 11. 2018 připraví v pražském studiu Chefparade šéfkuchař Tomáš Stehlík, spolu s Františkem Ortmannem.
Naučíte se plánovat a vybrat správné suroviny i vybavení, využívat přirozené i umělé světlo, nahlížet na jídlo z jiné perspektivy. Procvičíte si originální postupy stylingu jídla a samotného focení. Na workshopu si vyměníte zkušenosti s lektory i účastníky. Technicky vás podpoří Nikon – budete si moci zapůjčit objektivy a další vybavení. Přijeďte se pobavit, diskutovat a hlavně… fotit v přátelské společnosti.
Kdy
od 18. 11. 2018, 10.00–17.00 h
Kde
Chefparade – studio Holešovice | Praha, Bubenské nábřeží 306/13
Podrobnosti a registrace do kurzu Fotografování jídla a foodstyling zde
