Tři čtvrtě hodiny s Nikonem Z 6III

„Potřebujete-li se něco, nejlépe všechno, dozvědět o nejnovějších produktech Nikonu, zeptejte se Filipa Bartáka“, tak by mohl znít potenciální slogan informací chtivých příznivců této značky. Vědět všechno má Filip, jakožto technický specialista Nikonu, jaksi v popisu práce, nicméně kdo ho zná, zároveň ví, že tento entuziasta to jednoduše bere jako samozřejmost. I proto se také hned po uvedení nového Nikonu Z 6III objevila dvě videa s jeho představením. Koukejte….

Sdílej

Jeden komentář

  1. Ty videa jsou hodně poučný, člověk se z nich dozví i to co recenze neřeší. Super, že Filip Barták v tom videu pozdějc řekne, so se mi vyrojí za dotazy, například, konkrétní hodnoty sériového snímaní mechanicky a elektronicky(14/20). Vždy je záruka, že videa srší informacemi.

    Konkrétně, jak se projevuje ta schopnost nahrávat z line-in? Na Z6 normálně zapojit line-out není problém, jen si musím nastavit příslušně Gain. V čem to bude lepší? Pozná to konkrétně, že byl připojin line-out a odpadne ruční nastavení Gainu? Je tam nějaký posun taky v PCM Int->Float nebo bitdepth?
    Taky jsem dvakrát narazil na tvrzení, že Z (I,II), nemají úplně dobré preamplifikátor(y) a že by zasloužily vylepšit, já osobně na nich nevidím nějakou nekvalitu (a taky nemám s čím srovnat ale) Ty se zde změnily? Nebylo by špatné, kdyby šel připojit kombo jack z víc důvodů (nechci řešit redukce pro headset , mohu zapojit 2 zvukové zdroje, mohu připojit mikrofon z headsetu a bude fungovat), ale za cenu složitější logiky obvodů.

    A mimochodem, na dpreview jsem narazil na dobrý vtípek: jak se bude jmenovat následující model poZ6II, když přidáme jedničku:?
    Z+1=A (wraps around)
    6+1=7
    II+1=III

    Fungují ty ultrarychlé sériové snímání jen s e-shutter a 14bit? velikost bufferu („písmeno r“) bych tipl, že bude vyšší kvůli nižšímu rozlišení 45/24 mp. V videu jsem zaslechl, že dvacetfps je v menší rozlišení, nevím jestli, mělo být „sto dvacet“ a nebo jestli jde o pre-capture, nebo běžné sériové snímání.

    Na ty síťové funkce (FTP) jsem se těšil (nejen FTP, ale i přepracované menu Network) – doufám, že se to podaří portnout na předchozí generace. Úplně mi ale vyrazila dech volba d6 – konečně tam přibyla možnost E-Shutter.. kterou bych rád měl i v přechozích modelech. I přesto, že v nich nedává plnohodnotný smysl kvůli delšímu vyčítání senzoru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *