Soutěž Nikon Photo Contest 2012–2013 právě startuje! (tisková zpráva)

Amsterdam, Nizozemsko, prosinec 2012: Společnost Nikon odstartovala začátek soutěže Nikon Photo Contest. Příspěvky do jedné z nejuznávanějších fotografických soutěží na světě budou přijímány až do 28. února 2013.

Nikon Photo Contest (NPC) je novým názvem pro soutěž, která byla pod názvem Nikon Photo Contest International pořádána od roku 1969. Tento 34. ročník se kromě nového názvu vyznačuje také důležitými změnami, jako je například vytvoření kategorie pro videosekvence.

Nikon Photo Contest 2012–13

Soutěž NPC je letos rozčleněna do čtyř kategorií: samostatné fotografie (kategorie A), fotografický příběh (kategorie B, dvě až pět myšlenkově nebo tematicky spjatých fotografií), fotografické videosekvence (kategorie C, videosekvence s maximální délkou 45 sekund) a Pohyblivé momentky (kategorie D). V kategorii D společnost Nikon přijímá díla pořízená fotoaparáty systému Nikon 1 pomocí nového režimu Pohyblivá momentka, který spojuje v jeden celek statické fotografie a videosekvence.

Do soutěže se mohou zapojit profesionální i amatérští fotografové z jakékoliv země a s jakýmikoli schopnostmi a zkušenostmi.

V porotě soutěže NPC zasedají známí fotografové aktivní na celosvětové scéně. Tato porota vybere celkem 64 děl, kterým bude udělena první, druhá a třetí cena v jednotlivých kategoriích, a také nejlepší dílo, které získá Hlavní cenu (Grand Prize). Novinkou je i ocenění Participants’ Award pro nejoblíbenější příspěvek, který vyberou samotní soutěžící. Vítězné příspěvky budou vyhlášeny v létě 2013 a představeny na veřejné výstavě (místo, datum a další podrobnosti výstavy budou oznámeny později).

Vítězní soutěžící budou odměněni finančními částkami od 100 000 jenů (přibližně 970 eur) do 1 000 000 jenů (přibližně 9 700 eur), za které si budou moci nakoupit produkty společnosti Nikon.

Další informace týkající se soutěže NPC, včetně seznamu porotců, podmínek účasti, pravidel soutěže, úplného seznamu cen a podmínek jednotlivých kategorií, naleznete na oficiálních webových stránkách.


Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *