Nikon & RED – první plody spolupráce: Nové LUT pro video N-Log

Tisková zpráva

Amsterdam, Nizozemsko, 12. září 2024: Společnost Nikon s potěšením oznamuje uvedení čtyř typů Creative LUTs a jednoho typu Technical LUT, vytvořených ve spolupráci s firmou RED.

Všechny tyto barevné profily LUT jsou k dispozici zdarma a lze je využít pro barevné korekce záznamu videa ve formátu N-Log s fotoaparáty Nikon mirrorless*. Navíc můžete tyto barevné profily LUT načíst do externích monitorů pro získání zobrazení blízkého výslednému vzhledu přímo na místě během filmování.


Achromic LUT
obohacuje záznam uživatele o množství inovativních funkcí včetně monochromatického efektu s nízkým kontrastem při zachování detailů struktur – vytváří měkký, rafinovaný vzhled v klasické formě. Film Bias LUT produkuje teplé barvy a filmovou estetiku u záznamu v N-Log, s vyváženými barvami a přirozenými odstíny pleti. Výsledkem je jemný kontrast, který přidá natočenému materiálu sofistikovaný vzhled.

Film Bias Bleach Bypass LUT se vyznačuje vysokým kontrastem a desaturovaným vzhledem inspirovaným filmovou technikou „bleach bypass“ – výsledkem je záznam s tvrdým, vybledlým vzhledem. Nakonec je zde Film Bias Offset LUT nabízející teplé filmové odstíny a měkkost obrazu aplikací jedinečné kombinace barevné korekce a úpravy kontrastu, který pozvedne záznam na vyšší profesionální úroveň.

Kreativní LUT byly všechny vytvořeny v úzké spolupráci s firmou RED Digital Cinema, Inc., dceřinou společností firmy Nikon, která je známa svými excelentními produkty v oblasti profesionálních kamer pro digitální kinematografii. Nabízená řada se skládá z barevných profilů LUT ACHROMIC, FILM BIAS, FILM BIAS BLEACH BYPASS a FILM BIAS OFFSET. Tyto barevné profily LUT umožňují využít esenci komplexity barev firmy RED v pracovních postupech pro video u fotoaparátů Nikon mirrorless a dovolují při práci se záznamem v N-Log dosáhnout vzhledu srovnatelného s videem pořízeným profesionálními kamerami RED.


Vysvětlivky:

* Podporovány jsou fotoaparáty kompatibilní se záznamem v režimu N-Log: Nikon Z 9, Z 8, Z 6III a Z f.

Nové LUT pro N-log stahujte zde

Sdílej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *